NK ZELINA

Grobničan za kraj jeseni

18.11.2009.

U posljednjoj jesenskoj utakmici na Gradskom stadionu, Zelina će odigrati mali derbi protiv ekipe Grobničana. U derbiju kola naime susreću se HAŠK i Vrapče. Gorica se sataje s Medulinom na svom terenu i ima najlakši zadatak među prvom petorkom, Hašk pak računa na svoju pobjedu i egal u gorici, kako bi kolo prije kraja napao prvu poziciju, dok Vrapče još uvijek gaji nade da bi se moglo ugurati među njih, no za drugu poziciju potrebno je šest bodova i puno golova, te rezultati ostalih u njihovu korist, što i nije lako ostvarivo. Zelina je u Crikvenici izgubila četvrto mjesto, pretekao ju je upravo subotnji protivnik, a u direktnom okršaju crveno bijeli žele vratiti svoju poziciju. Razlika u bodovima ispod petog mjesta je pet bodova, pa je za očekivati da se konačni obračun na kraju polusezone ipak provodi među petercem, jer Rovinj nakon izglednog rezultata protiv Maksimira u posljednjem kolu ima težak zadatak u Vrapču, a bilo bi nepredvidivo da Zelina obje utakmice izgubi, a Rovinj dobije.
Grobničan je rezultatski uspješna ekipa, na svom terenu dobila je šest susreta, izgubila jednom (od Jadrana), u gostima je bez pobjede, ako se ne računa trobod protiv Španskog za zelenim stolom, no često pikiraju na remi, pa su svih pet neriješenih utakmica ostvarili na gostovanju, gdje bilježe i dva poraza, od HAŠK-a i Rovinja.
Uz ofenzivnu igru i presing na terenu, Zelina vjerujući statistici, mora ići na pobjedu, jer ekipa iz Čavla je pokazala da zna izvući bod, dakle kontrolirati povoljan rezultat. No, ista ta statistika pokazuje da Zelina nije odavna izgubila na svom terenu, dopustivši tek nekolicini protivnika uzimanje boda, u ovoj sezoni to je uspjelo jedino Gorici i Vrapču u dva uzastopna derbija. Ostali su Gradski stadion napuštali pognute glave, pa bi tako trebalo biti i u subotu. Hendikep Zeline je što neće igrati ozlijeđeni Đurđek, te kažnjeni Kwedi i Marković, no obzirom na kvalitetu momčadi, trenerima Lušiću i Majcenu to neće biti razlog za paniku. Pred svojom publikom, na oproštaju polusezone, vjerujemo na ponovo punom stadionu uz besplatni roštilj, crveno bijeli će uknjižiti nova tri boda. To je najljepši, ali i najizgledniji scenarij. Nakon toga, rasterećeno bi zaboravivši bolan poraz u Crikvi krenuli u posljednje kolo u Poreč.
U svakom slučaju, plan kluba o završetku polusezone među prvih pet ekipa, gotovo je ostvaren. Na proljeće, krenut će se ispočetka.

Novosti

26.09.2023.

Nogovikend: Konačno uvjerljivi

Seniori pobjedom nastavili pozitivni niz, juniori uvjerljivo protiv Prigorja više...

14.09.2023.

Ziceri bez golova

Zelina nije iskoristila prilike i osvojila bod protiv Lukavca više...

11.09.2023.

Nogovikend

Seniori, juniori, limači, prstići i veterani slavili više...

20.08.2023.

KUP Kadeti ispali na penale

Protiv Kurilovca nije bilo sreće s bijele točke više...

20.08.2023.

PRIPREMNA Mladost porazila Zelinu

Generalka pred sezonu pripala gostima iz Petrinje više...

Prijatelji kluba