NK ZELINA

Gostovanja vodećih

28.04.2012.

Ni 29. prvenstveno kolo nije pošteđeno nizom neizvjesnosti i mogućih iznenađenja. Pred vodećim klubovima lige danas je težak zadatak svoj boravak pri vrhu potvrditi bodovima na gostovanjima. Zelina odlazi u Čavle k Grobničanu, koji je uvijek bila momčad za respektiranje i vrlo težak protivnik, ali i ekipa koja s dobrim protivnikom zna, može i želi odigrati poslasticu za gledatelje. Vodeći na tablici žele i na Mavrincima uzeti barem bod, iako odlaze bez nekoliko standarnih igrača, a osim ozlijeđenih (Ivanušić, Vidović) na popisu nisu ni Juroš i Šušković, koji su svoju nesmotrenost u utakmici s Dubravom "nagradili" s parnim žutim kartonima. Grobničan je jesenski bodovni minus ovog proljeća već obilato nadoknadio, u 11 utakmica uzeli su 20 bodova i trenutno su na šestom mjestu, pa je tako utakmica na Mavrincima derbi kola.
Drugoplasirano Vrapče ima također težak zadatak, jer odlazi u Sisak k Segesti, koja ima veliku želju da dođe do vrha tablice i potvrdi svoju licencu za viši rang, no tri utakmice za redom nisu Sisčani ostvarili pogodak, a u zadnje četiri tekme uzeli su isti broj bodova. Vrapče je stimulirano hvatanjem Zeline, što im je glavna preokupacija ovog proljeća, no Bijelo crveni i uz neke lošije rezultate ne popušta s liderske pozicije. Neće tako biti ni ovo kolo, jer prednost je četiri boda, a Vrapče ima izgubljena dva boda upravo protiv Grobničana u prošlom kolu.
Jadran je nakon eliminacije Vinodola danas na kušnji u Stupniku, koji je zadnje dvije utakmice izgubio i pao na tablici u donji dom, a želja je povratak, no Jadran je jaka i stabilna ekipa koja svoj boravak među prva tri ne želi prepustiti Dugom Selu, koje danas lopta u Rovinju. Kanarinci su pali na začelje, još jedan poraz mogao bi ih spustiti ispod Vinodola u društvo s Crikvenicom, koja danas lovi bodove spasa. Gostuju na najtežem terenu, u Senju, a eventualna pobjeda i poraz(i) Vinodola, odnosno Rovinja, dala bi im šanse za ostanak u ligi, jer bi se primakli na samo tri boda. Opatija dočekuje Orijent, koji je ovog proljeća u velikoj mjeri ispravio mršavu jesen, popeo se sa začelja na samu sredinu i opasan je bez obzira gdje igra. Novalja je ovog proljeća rasprodala puno bodova, danas joj dolazi Vrbovec, koji je u istoj situaciji, pa su u tom susretu sva tri znaka s jednakom težinom. Buje odlazi Dubravi i drugi je par u derbijima začelja, uz dvoboj Vinodola i Krka.

Opatija OPATIJA - ORIJENT
Stupnik STUPNIK - JADRAN POREČ
Novi Vinodolski VINODOL - KRK
Sisak SEGESTA - VRAPČE
Čavle GROBNIČAN - ZELINA
Zagreb DUBRAVA - BUJE
Senj NEHAJ - CRIKVENICA
Novalja NOVALJA - VRBOVEC
Rovinj ROVINJ - DUGO SELO

 

 

Novosti

25.03.2024.

Konačno pobjeda

Gostujuća pobjeda za uspješnije proljeće više...

19.03.2024.

Prvi proljetni bod

Pličanić donio vodstvu, tu smo stali više...

19.03.2024.

Ne ide protiv Segeste

Segesta je ponovo pobijedila s četiri razlike više...

19.03.2024.

Posrtaj u Krapini

Loš proljetni start s porazom od Zagorca više...

26.12.2023.

Sretan Božić

Sretni Vam blagdani više...

Prijatelji kluba