NK ZELINA

Gostovanja vodećih

28.04.2012.

Ni 29. prvenstveno kolo nije pošteđeno nizom neizvjesnosti i mogućih iznenađenja. Pred vodećim klubovima lige danas je težak zadatak svoj boravak pri vrhu potvrditi bodovima na gostovanjima. Zelina odlazi u Čavle k Grobničanu, koji je uvijek bila momčad za respektiranje i vrlo težak protivnik, ali i ekipa koja s dobrim protivnikom zna, može i želi odigrati poslasticu za gledatelje. Vodeći na tablici žele i na Mavrincima uzeti barem bod, iako odlaze bez nekoliko standarnih igrača, a osim ozlijeđenih (Ivanušić, Vidović) na popisu nisu ni Juroš i Šušković, koji su svoju nesmotrenost u utakmici s Dubravom "nagradili" s parnim žutim kartonima. Grobničan je jesenski bodovni minus ovog proljeća već obilato nadoknadio, u 11 utakmica uzeli su 20 bodova i trenutno su na šestom mjestu, pa je tako utakmica na Mavrincima derbi kola.
Drugoplasirano Vrapče ima također težak zadatak, jer odlazi u Sisak k Segesti, koja ima veliku želju da dođe do vrha tablice i potvrdi svoju licencu za viši rang, no tri utakmice za redom nisu Sisčani ostvarili pogodak, a u zadnje četiri tekme uzeli su isti broj bodova. Vrapče je stimulirano hvatanjem Zeline, što im je glavna preokupacija ovog proljeća, no Bijelo crveni i uz neke lošije rezultate ne popušta s liderske pozicije. Neće tako biti ni ovo kolo, jer prednost je četiri boda, a Vrapče ima izgubljena dva boda upravo protiv Grobničana u prošlom kolu.
Jadran je nakon eliminacije Vinodola danas na kušnji u Stupniku, koji je zadnje dvije utakmice izgubio i pao na tablici u donji dom, a želja je povratak, no Jadran je jaka i stabilna ekipa koja svoj boravak među prva tri ne želi prepustiti Dugom Selu, koje danas lopta u Rovinju. Kanarinci su pali na začelje, još jedan poraz mogao bi ih spustiti ispod Vinodola u društvo s Crikvenicom, koja danas lovi bodove spasa. Gostuju na najtežem terenu, u Senju, a eventualna pobjeda i poraz(i) Vinodola, odnosno Rovinja, dala bi im šanse za ostanak u ligi, jer bi se primakli na samo tri boda. Opatija dočekuje Orijent, koji je ovog proljeća u velikoj mjeri ispravio mršavu jesen, popeo se sa začelja na samu sredinu i opasan je bez obzira gdje igra. Novalja je ovog proljeća rasprodala puno bodova, danas joj dolazi Vrbovec, koji je u istoj situaciji, pa su u tom susretu sva tri znaka s jednakom težinom. Buje odlazi Dubravi i drugi je par u derbijima začelja, uz dvoboj Vinodola i Krka.

Opatija OPATIJA - ORIJENT
Stupnik STUPNIK - JADRAN POREČ
Novi Vinodolski VINODOL - KRK
Sisak SEGESTA - VRAPČE
Čavle GROBNIČAN - ZELINA
Zagreb DUBRAVA - BUJE
Senj NEHAJ - CRIKVENICA
Novalja NOVALJA - VRBOVEC
Rovinj ROVINJ - DUGO SELO

 

 

Novosti

26.09.2023.

Nogovikend: Konačno uvjerljivi

Seniori pobjedom nastavili pozitivni niz, juniori uvjerljivo protiv Prigorja više...

14.09.2023.

Ziceri bez golova

Zelina nije iskoristila prilike i osvojila bod protiv Lukavca više...

11.09.2023.

Nogovikend

Seniori, juniori, limači, prstići i veterani slavili više...

20.08.2023.

KUP Kadeti ispali na penale

Protiv Kurilovca nije bilo sreće s bijele točke više...

20.08.2023.

PRIPREMNA Mladost porazila Zelinu

Generalka pred sezonu pripala gostima iz Petrinje više...

Prijatelji kluba