NK ZELINA

Foto finiš prvaka

24.05.2012.

Trećeligaši zapadne lige odtrčali su 33 dionice prvenstvene utrke i ušli u posljednji krug, a još se ne zna ukupni pobjednik. Tek će foto finiš ove sezone odlučiti kome će HNS dodijeliti šampionski pehar, hoće li to biti Zelina, koja i dalje drži kormilo lige, ili Vrapče, koje s jednim korakom iza nje drži ritam i ima priliku u posljednjem metru utrke preuzeti vodstvo i upisati se u u rubriku prvaka. Neizvjestan i apaurina vrijedan finale posljednje sezone ove i ovakve zapadne lige, nitko nije mogao ni predvidjeti ni očekivati. U Svetom Ivanu Zelini  ne vjeruju da fantastična sezona može na kraju završiti pirovim rezultatom, jer na Gradskom stadionu, koji kozmetički iz dana u dan sve više poprima vizure "prigorske ljepotice" očekuje se veliko slavlje povijesnog uspjeha kluba, koji uskoro proslavlja 105. rođendan. Da li će u subotu poteći poznata Kraljevina u potocima, ili će imati gorak okus, znat će se tek po završetku utakmice, jer Zelina mora pobijediti, ni jedan drugi ishod ne garantira Bijelo crvenima toliko željeni naslov. Uteg je velik, ali jednako je visoka i motivacija u svlačionici Dražena Biškupa.
Zelina i Vrapče su al pari, imaju jednak broj bodova i jednaku gol razliku, što je rijetko viđen scenarij "finala" sezone. Iako je Zelina u prednosti zbog međusobnog omjera, zadatak joj je ostvariti u najmanju ruku indentičan rezultat kao i Vrapče protiv Krka. Ukoliko, naime Vrapče kojim slučajem izgubi u posljednjem kolu, rezultat u Zelini bio bi nebitan i dovoljan za slavlje. Ukoliko Žuti ostvare remi, Zelini također treba podjela bodova, ili pobjeda, no kako je najizglednije da će Bezerovi momci slaviti kontra Krka, Zelini preostaje samo da sezonu zaključi pobjedom i okiti se očekivanim naslovom. Ne bi bilo pošteno, uzdišu Prigorci, koji ne žele izostaviti podatak da je njihov klub već 23 kola na čelu lige, da se sada dogodi tužan preokret.
S druge strane, momčad iz Vrapča vreba već dugo i najavljuje preuzimanje krune. Mrtva utrka dvije najbolje momčadi tako se neće završiti prije samog gašenja lige u sadašnjem sastavu. Uzdizanjem pehara, ta liga će postati statistikom u povijesti Hrvatskog nogometa, jer već od jeseni zapadna liga bit će, kako joj i ime govori, na zapadu zemlje, dok će "kontinentalci" tvoriti novu, petu trećeligašku skupinu.
U Zelini o toj ligi ne razmišljaju, jer izborili su licencu za viši rang i među šesnaest su klubova koji su dobili status drugoligaša. Taj veliki uspjeh žele sada začiniti naslovom prvaka, a zašto ne u utorak s Goricom pokušati dohvatiti i dvostruku krunu. Zaslužili su.

Novosti

26.01.2023.

Redovna Skupština kluba

Ove godine Skupština je izvještajna izborna više...

24.06.2022.

7.MNT Zelina 2022

MNT Zelina ovog se ljeta odigrava tri dana uz zasebna natjecanja mlađih pionira, prstića i limača više...

03.03.2022.

Godišnja Skupština kluba

Redovna godišnja Skupština kluba održat će se 4. ožujka 2022. u dvorani Kraluš POU više...

28.07.2021.

IN MEMORIAM Bruno Brebrić odigrao životnih devedeset

Održana komemoracija u čast velikana zelinskog nogometa Posljednji ispraćaj na gradskom groblju u Zelini više...

28.07.2021.

IN MEMORIAM

Umro Bruno Brebrić više...

Sponzori i prijatelji kluba

 

GRAD ZELINA

GRAD SV.IVAN ZELINA

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

ZELINA PLIN

ZELINSKE KOMUNALIJE

ŽUPANIJSKE CESTE ZŽ

 

TISKARA ZELINA d.d.

RADIO SVETI IVAN ZELINA

 

  

 

 ZAGORJE GRADNJA d.d.