NK ZELINA

Dražen Biškup - novi trener Zeline

02.09.2011.

Dražen Biškup, donedavni trener Lučkog, od jučer je trener Zeline! Samo nekoliko dana nakon prekida suradnje s prvoligaškim klubom, bez vremena za odmor, Biškup se prihvatio novog zadatka i jučer održao prvi trening sa svojom novom momčadi. Dolazak novog trenera u Zelinu prošao je bez medijske pompe, mnogi do jučerašnjeg treninga nisu ni znali za promjene na klupi zapadnog trećeligaša, koji sezonu nije započeo preuspješno, obzirom da je u prvom kolu na svom travnjaku uzeo samo bod protiv Krka. Uoči sutrašnjeg susreta s Vrapčem, kockice su se posložile, a novi trener već priprema svoju novu momčad za taj zadatak.
Ljetne pripreme u srpnju je započeo Edin Mujčin, koji je prošle sezone bio kapetan i ponajbolji igrač bijelo crvenih, a kako se nakon minule sezone odlučio na prestanak aktivnog igranja, u Zelini mu je ponuđeno mjesto trenera, što je iskusni nogometaš prihvatio kao izazov i zajedno se sa Željkom Majcenom prihvatio posla. Nakon šest tjedana trenažnog ciklusa, Mujčin je bio u dilemi ostanka na klupi, profesionalnac je odvagao ambicije kluba i svoje mogućnosti i naposljetku se odlučio da s trenerskim pozivom ipak pričeka.
-Možda je odluka o trenerskom pozivu bila malo ishitrena. Nakon što smo prošli pripreme i nakon što sam uvidio mogućnosti i sebe i igrača, a povezavši to s ambicijama kluba, koji želi u najmanju ruku zadržati prošlosezonski uspjeh (treće mjesto u zapadnoj trećoj ligi, op.a.), odlučio sam da za takav izazov treba još škole i iskustva. Vjerujem da je bolje da takav izazov preuzme trener s većim iskustvom. Za mene ima vremena, želja mi je da prvo završim školovanje, a tek potom se prihvatim zahtjevnih izazova, kao što je Zelina, kojoj u prvenstvu želim uspjeh i ostvarenje željenih ciljeva. - komentirao je Mujčin razloge rastanka sa Zelinom u kojoj je proveo godinu dana.
Uprava kluba prihvatila je ostavku Mujčina na mjesto trenera, zahvalivši mu se na uloženom trudu i angažmanu, a iskustva iz Zeline će mu u budućnosti, kada se ipak odluči za trenerski posao, vrlo dobro doći.
Tako, nakon samo jednog kola, već protiv Vrapča na klupi Zeline sjedit će novi strateg.
-Iako dolazim iz prvoligaškog kluba, izuzetno sam zadovoljan dolaskom u Zelinu, o kojoj imam vrlo dobro mišljenje i za mene je novi angažman veliki izazov, koji ću maksimalno odraditi i zadovoljiti očekivanja Uprave kluba, igrača i naravno, brojnih navijača Zeline. Na prvom trenigu upoznao sam ne samo igrače, nego i njihove karakteristike, tako da neće biti problema s uhodavanjem. Prvenstvo je krenulo, već u subotu je novi zadatak protiv Vrapča i na to sam trenutno koncentriran - rekao je kratko Biškup nakon svog prvog treninga u Zelini.
Za pomoćnog trenera seniora Zeline imenovan je Vlado Sever.

Novosti

22.05.2024.

45 godina Radija Zelina

Sretan rođendan našem Radiju! više...

25.03.2024.

Konačno pobjeda

Gostujuća pobjeda za uspješnije proljeće više...

19.03.2024.

Prvi proljetni bod

Pličanić donio vodstvu, tu smo stali više...

19.03.2024.

Ne ide protiv Segeste

Segesta je ponovo pobijedila s četiri razlike više...

19.03.2024.

Posrtaj u Krapini

Loš proljetni start s porazom od Zagorca više...

Prijatelji kluba