NK ZELINA

Derbi donio samo bod

17.10.2009.

Prema prikazanoj igri, podjela bodova bila je najpravedniji ishod prvenstvenog susreta između Zeline i Vrapča. Domaćim igračima pripalo je prvo, a gostima drugo poluvrijeme i oba su protivnika pogotkom nagradila svoju dominaciju. Dominacija crveno bijelih tijekom prvog dijela završila je lukavo izvedenim slobodnjakom kapetana Mara Raca, koji je nakon rušenja Đurđeka uz desnu aut liniju zapucao smjelo i odmjereno na vrata Šimunića, koji je očekivao nabačaj na Ćorića koji se stvorio pred njim, no Racova lopta završava iza njegovih leđa. U prvom dijelu prilike su imali i Gazilj odmah na startu utakmice, potom Dodik koji je pokušao glavom, više puta Ćorić, te Gavrić. Stalni napadi na prostor gostiju nagrađeni su Racovim pogotkom. S druge strane priliku za Vrapče imao je Panza u solo prodoru u 19. minuti, no i danas odličan Đurđek čvrsto je branio svoju mrežu.Bljajić je također pokušao s dvadesetak metara, no samo do Đurđeka.
  U nastavku dominaciju preuzimaju gosti, U 53. minuti Đurđek skida jednu opasnu loptu, nakon koje ostaje ležati pred svojim vratima. Ozljedu je par minuta prije zaradio i njegov brat koji je nakratko morao napustiti teren. Trudio se kapetan ponuditi još nekoliko lopti svojem napadu, no realizacija je bila neuspješna. Do izjednačenja dolazi u 70. minuti kada iz kornera loptu prihvaća Jazvić i uspijeva matirati Đurđeka.
Gradski stadion opet je bio pun, atmosfera je bila dobra, iako smo mišljenja da su navijači Zeline pretihi. Malobrojna skupina navijača Vrapča bila je grlatija na svom dijelu tribina, a zelinčani nisu uzvračali navijačku "paljbu". Prekrasno jesensko vrijeme uz sunce i bez vjetra bilo je idealno za nogomet. Rezultat možda nije po mjeri navijača, ali Zelina je i dalje neporažena na svom travnjaku, Vrapče je kao uostalom i HAŠK i Gorica ne bez razloga u samom vrhu lige, a olakšavajuće je što je s ovim remijem završio ovaj ciklus teških derbi susreta. Novi ispit slijedi već u srijedu na gostovanju u Medulinu.

Novosti

26.09.2023.

Nogovikend: Konačno uvjerljivi

Seniori pobjedom nastavili pozitivni niz, juniori uvjerljivo protiv Prigorja više...

14.09.2023.

Ziceri bez golova

Zelina nije iskoristila prilike i osvojila bod protiv Lukavca više...

11.09.2023.

Nogovikend

Seniori, juniori, limači, prstići i veterani slavili više...

20.08.2023.

KUP Kadeti ispali na penale

Protiv Kurilovca nije bilo sreće s bijele točke više...

20.08.2023.

PRIPREMNA Mladost porazila Zelinu

Generalka pred sezonu pripala gostima iz Petrinje više...

Prijatelji kluba