NK ZELINA

Cup je naš!!!!!

01.06.2012.

100 godina imao je klub, kada se našao u finalu Cupa NS Zagrebačke županije. Tog 15. svibnja Iskra Zelina odigrala je protiv Poleta iz Buševca 6:5 i tadašnji kapetan Ivica Šajfar (danas trener Croatie) podigao je pobjednički pehar, koji je uz slavlje te jeseni donio i nastup u Hrvatskom Cupu i dolazak Rijeke na zelinsko igralište.
Pet godina kasnije ponovo je isti pehar stigao u Sveti Ivan Zelinu. Tog 29. svibnja Zelina je odigrala protiv drugoligaša Gorice iz Velike Gorice i pobijedila s 2:1. Kapetan Vedran Mesec podigao je pobjednički pehar, započeo slavlje, a na jesen Zelina će igrati u Hrvatskom Cupu. Ponovo bi netko od prvoligaša mogao doći na zelinski stadion.
Iako se igralo usred tjedna, a utorak je radni dan, iako je od euforičnog osvajanja naslova prvaka prošlo tek tri dana (odnosno dva, obzirom da je nedjelja bila dan za "dolazak k sebi"), na Gradskom stadionu ponovo se okupilo mnoštvo, više od pet stotina gledatelja, koji su došli s namjerom ne smo podržati svoje miljenike u bijelo crvenim desovima, već i svjedočiti još jednom uspjehu zelinskog nogometa. I nije im bilo žao, jer odgledali su devedeset minuta vrlo dobrog nogometa dvije jake i respektabilne momčadi, među kojima je Zelina bila bolja.

Sve smo uzeli!

Naznačili su to domaći odmah na početku, krenuvši u susret ofanzivno i uspostavivši odmah ravnotežu na terenu protiv višerangiranog protivnika. U šestoj minuti zaprijetio je Ivanušić, koji loptu prima s kontra boka na 18 metara od vratiju, kombinira s Kišem, istovremeno u naletu u ravnini desne vratnice, povratnu loptu upućenu ka mreži presijeva Radoš uklizavanjem. Dvije minute kasnije nakon akcije po desnom boku, gosti upućuju loptu u središnji dio prostora, gdje Abramović okretno tuče na vrata, no lopta odlazi uz desnu vratnicu. Još jedna dobro zamišljena akcija Gorice u 15. minuti, kada Crnov lijepo proigranu loptu udara sa 17 metara, no Kranjčec pozicioniran na desnoj vratnici skida.
Ponovo je na redu domaća momčad. U 21. minuti Melnjak provodi s boka na sredinu, gdje trojica naših ne uspijevaju više od kornera, koji Melnjak ponovo šalje naprijed, gdje Mesec i Marošević pokušavaju iskoristiti prilku, no kapetanu lopta ne sjeda na pokušaj glavom, preuzima Marošević i poluvolejem kroz trojicu protivničkih igrača gađa ka vratima, no lopta odlazi pokraj desne vratnice, čime domaći propuštaju vrlo lijepu akciju zaključiti pogotkom. I dalje puni tempo Zeline. Četiri minute kasnije Marošević po sredini dovodi loptu na protivničku stranu, uočava Gluhaka koji trči do samog kuta, povratno šalje Ivanušiću, a ovaj s desnog boka tuče direktno na vrata, no opasan i iznenadni udarac prolazi uz suprotnu vratnicu.
Melnjak, koji je utakmicu odigrao vrhunski, u 39. minuti fantastično provodi po lijevom boku, dovodi loptu u prostor i nabacuje maroševiću, koji je u naletu u peterac i preostaje mu da vrhunski nabačaj s nekih šest metara ispruženom nogom proslijedi u mrežu za slavlje na tribinama. Zelina vodi s 1:0.
Samo minutu kasnije s kontra boka Dominović centrira na prvog strijelca lige, koji je opet pobjegao bijelim obrambenjacima i smjestio se blizu vratiju, no njegov udarac glavom vratar čita i spašava mrežu. U posljednjoj minuti nova minijatura Melnjaka, koji slama tri protivnička igrača, a potom slobodnjak Kiša na sredini polovine terena Gorice usmjeruje na Maroševića, koji okretno pokušava, no među četvoricom bijelih igrača ponovo pogađa uz desnu vratnicu.
U drugom poluvremenu gosti se odlučuju na konkretnije pokušaje prema vratima momčadi u vodstvu, no domaća jedinica Kranjčec nije dopuštao iznenađenja, pa ni nakon najkonkretnijeg pokušaja Bajte, čiji je udarac čvrsto zaustavio.
U 58. minuti Šimurina kreće s napadom prema zelinskoj strani, no po prelasku središnje linije njegov udarac naprijed presijeca Mladiček , koji silovite kreće u kontranapad, provodi loptu do ruba šesnaeterca, gdje odigrava dupli pas, a vraćenu loptu potom provodi dalje do peterca, odbacuje dva domaća obrambenjaka i između njih preskače i istrčalog vratara, te iskosa između sviju pogađa maestralno uz lijevu vratnicu u mrežu. Rijetko viđena fenomenalna akcija Ivana Mladičeka.
Pet minuta kasnije Krišto uzima loptu na boku, dodaje kaniškom koji u vrlo teškoj situaciji sa same linije odlično centrira daleko pred vrata, gdje natrčava Marošević i puca, no vratar Koprić se baca na loptu i spašava mrežu. Lopta nakon ispucavanja dolazi do centra, ponovo ju Bijelo crveni oduzimaju i napadaju, lopta na kraju završava kod melnjaka, koji dalekometno i precizno centrira s dvadesetak i više metara ka golu, no lopta odlazi pokraj suprotne vratnice.
Do smanjenja rezultata dolazi u 79. minuti. Dugo je trajao napad Gorice, pokušavali su bijeli iz svih pozicija, no nisu uspjeli probiti domaću obranu, dok lopta ne dolazi na lijevi bok do Vukića, koji prodire prema vratima, izbacuje domaćeg obrambenog igrača i iskosa puca u suprotnu stranu mreže. Kasnij pokušava Vukić još jednim odmjerenim udarcem, no lopta zaobilazi okvir vratiju. U posljednjoj minuti korner s lijeva Kiša odlično dolazi pred vrata, gdje su Marošević i melnjak, potonji se dobro namješta, ali ne uspijeva iz blizine zaokružiti rezultat, pa se sa slavljem kreće s konačnih 2:1

CUP FINALE ZELINA - GORICA 2:1 (1:0)
SV.IVAN ZELINA - Gradski stadion Gledatelja: 500
SUDAC: Marko Matoc (Zaprešić). Pomoćnici: Vjekoslav Knez (Zaprešić), Eugen Novak (Kraj Donji) Uvjeti: odlični
ZELINA: Kranjčec, Ivanušić (od 81. Peco), Melnjak, Kotarski, Mladiček, Krišto, Kiš, Gluhak, Dominović (od 46. Kaniški), Mesec, Marošević Trener: Dražen Biškup
GORICA: Koprić, Sabljak, Šimurina (od 73. Vukić), Mostarlić, Bajto (od 62. Bičanić), Crnov, Panadić (od 46. Jankulica), Čunčić, Radoš, Pejić, Abramović Trener: Damir Grlić
STRIJELCI: 1:0 - Marošević (38), 2:0 - Mladiček (58), 2:1 - Vukić (79) Igrač utakmice: Ivan Mladiček

 

 

Novosti

22.05.2024.

45 godina Radija Zelina

Sretan rođendan našem Radiju! više...

25.03.2024.

Konačno pobjeda

Gostujuća pobjeda za uspješnije proljeće više...

19.03.2024.

Prvi proljetni bod

Pličanić donio vodstvu, tu smo stali više...

19.03.2024.

Ne ide protiv Segeste

Segesta je ponovo pobijedila s četiri razlike više...

19.03.2024.

Posrtaj u Krapini

Loš proljetni start s porazom od Zagorca više...

Prijatelji kluba