NK ZELINA

Poraz u Lekeniku

11.08.2012.

Susrela su se dva "friška" višeligaša. Zelina očekuje početak drugoligaškog natjecanja, dok Lekenik uskoro ima start u trećem rangu nogometa. Smjestio se Lekenik na kraju proljeća ispod prvaka Bistre, a sada u novom rangu bit će u društvu "dojučerašnjih" protivnika Zeline. Svojim navijačima danas su priuštili zadovoljstvo nakon dobre utakmice i pobjede nad zelinom, a strijelac je bio Baglama u posljednjim trenucima prvog poluvremena.
Iako se radi o prijateljskoj utakmici, sa zanimanjem se čekao start početne jedanaestorice u sastavu BC. Uz vratara Kranjčeca, igru su započeli Kristić, Mladiček, Melnjak, Krišto, Kukec, Šimek, Brlečić, Brekalo, Kiš i Mesec. Domaći igrači u plavim dresovima agilno su krenuli u susret željni dokazivanja protiv gosta iz Zeline. Pritisnuli su prema vratima, no obrana je uspješno izbacivala plave, a bnajkonkretniji je bio Gusak. Prva izglednija prilika za BC bila je u 14. minuti. Kiš je u dobroj kombinaciji s Mesecom, nabačaj na stranu Šimek vraća Kukecu, koji pokušava glavom, no lopta odlazi iznad vratiju. Ponovo su domaći u prilici četiri minute kasnije nakon kornera, no dobar udarac ne nalazi svoj cilj. Bc i dalje grade svoje napade, međutim u čestim prodorima prema vratima Nikole Đurđeka nedostaje konačna realizacija. Igračka komunikacija nije bila na najvišoj razini. Ponovo su se domaći osokolili pred kraj prvog dijela. Polukontra dovodi Kovačevića u dobru poziciju, no odmjeren udarac u kombinaciji sa Špišićem Kranjčec skida sa svoje desne vratnice. Kada se već očekivao kraj prvog dijela, slobodan udarac za Lekenik, koji Baglama pretvara u pogodak kroz karusel igrača pred vratima.
Početkom drugog dijela konkretnija igra gostiju. Kukeca i krištu zamjenjuju Gluhak i Trojak, koji nakon petnaest minuta igre ima priliku u kombinaciji s Kišem, potonji još jednom minutu kasnije iz slobodnjaka s dvadeset metara, no udarac je previsok. Potom Prce i Medved mijenjaju Brlečića i Brekala. U tom periodu još jednom Kiš dolazi u priliku, no njegovo prodor i udarac iskosa završava pokraj vratnice.
U 70. minuti vrlo dobru kombinaciju osmišljavaju Prce, Melnjak i Medved, no udarac zelinske trojke zaustavlja vratar Đurđek. Daljincem pokušava i Gluhak, no realizacije na strani Zeline nema. Vrlo dobru šansu stvara Medved u 75. minuti. Dobro reagira na upućenu loptu pred vrata, preskače istrčalog vratara no pogađa vratnicu. U tom periodu u igru ulaze Kotarski (Mladiček), te Hrupec (Trojak). Deset minuta prije kraja ponovo je Zelina opasna preko lijeve strane, bez uspjeha, kao ni pokušaj Špišića dvije minute kasnije.

 

 

 

Novosti

22.05.2024.

45 godina Radija Zelina

Sretan rođendan našem Radiju! više...

25.03.2024.

Konačno pobjeda

Gostujuća pobjeda za uspješnije proljeće više...

19.03.2024.

Prvi proljetni bod

Pličanić donio vodstvu, tu smo stali više...

19.03.2024.

Ne ide protiv Segeste

Segesta je ponovo pobijedila s četiri razlike više...

19.03.2024.

Posrtaj u Krapini

Loš proljetni start s porazom od Zagorca više...

Prijatelji kluba