NK ZELINA

Moja najljepša jesen

07.01.2013.

Nakon uzvratne utakmice četvrtfinala Hrvatskog nogometnog kupa protiv Hajduka na Poljudu, Zelina je ostala bez jednog igrača. Josip Fuček bio je meta NK Split, a razgovori su obavljeni odmah nakon utakmice. Fuček je igru morao napustiti u 52. minuti susreta, nakon što mu je sudac Krečak pokazao crveni karton zbog udaranja protivničkog igrača.
-Isključenje je bila prestroga odluka, koju je glavni sudac izrekao nakon intervencije pomoćnog suca. Svoju uvertiru ta je situacija imala neposredno prije, kada su dva igrača bila na meni. Iako ja udarac nisam osjetio u takvom zamahu, kako je rečeno, nije bilo namjere, niti je sve tako bilo kako je arbitar vidio. Zato su neki pisali kako je bilo udaranje laktom, neki da je bilo dlanom, a u stvari sam Jozinovića odgurnuo rukom o rame - objašnjava Fuček
Tužan je u svlačionici čekao kraj utakmice, u kojoj je želio dati svoj doprinos, kao i u prvom susretu s Hajdukom, kao i protiv Zagreba u osmini finala. Međutim, nakon isključenja, čekalo ga je - priključenje.
-NK Split se interesirao za mene, a kako je polusezona završila ovom utakmicom, mogli smo konkretnije razgovarati, tako je i bilo. Nakon utakmice definirali smo pojedinosti. Iako je bilo još nekoliko poziva, pa i iz inozemstva i naše prve lige, s predsjednikom Žužulom sam obavio najkonkretniji razgiovor i prepreka za potpis nije bilo, tako da sam sada igrač Splita. Postigli smo ugovor na dvije i pol godine s kojim sam vrlo zadovoljan.
U Zelini je ispoštovan đentlmenski dogovor, jer Fuček, kada se u ljeto odlučio na bijelo crveni dres, dogovorena je jedna polusezona s mogućnošću daljnjeg angažmana, no kalibar igrača poput Fučeka, teško se može zadržati u konkurenciji prvoligaških klubova, koji su se zainteresirali za njega. O svom novom klubu, bivša jedanaestica Zeline ima odlično mišljenje.
-Imam visoko mišljenje o Splitu, zato sam se i odlučio za taj klub, koji je po meni, po kvaliteti odmah uz bok Dinamu. Uz trenera Vulića, tu je Križanac, ali i niz drugih kvalitetnih igrača u zdravoj konkurenciji. Moje je da se izborim za momčad, u što ne sumnjam.
O svom dosadašnjem klubu ima samo riječi hvale. Proteklu jesen odigrao je kvalitetno i sadržajno, a svakako će u sjećanju ostati njegov pogodak, kojim je u Kranjčevićevoj eliminirao Zagreb iz kup natjecanja.
-Ma Zelina je jednostavno Zelina i o njoj može pričati samo onaj koji je ovdje igrao i proveo dane u ovom fenomenalnom društvu. Nemam baš ni jednu zamjerku. Po dolasku iz Hartberga bio sam zainteresiran za neki domaći klub u kojem ću održati formu, trenirati, a kako sam u svojoj karijeri imao odličnu suradnju s trenerom Biškupom, priključio sam se ljetos treninzima Zeline. Iako je bilo ponuda, iako sam imao mogućnosti vaganja tih ponuda, odlučio sam ostati u Zelini, jer ostao sam zatečen kako je tamo atmosfera bila dobra. zato sam se i odlučio na potpis i odigrao jesen kod njih. Znao sam da je to momčad, koja može puno napraviti i nisam se prevario. Sada, kada je zelinska epizoda iza mene, mogu samo potvrditi da su mi ova četiri mjeseca bila prekrasna, valjda najljepša u životu, a u dosadašanjoj karijeri zasigurno. Ponavljam, moraš biti "unutra", u tom klubu, da to osjetiš.
-Kako ocjenjuješ proteklu jesen Zeline?
-Fantastično. Zelina je bila hit jeseni, kao debitant se uspela na vrh tablice, ne slučajno ili nakratko, već u jednoj konstanti. Uz odličan stručni stožer, koji je na jedan jednostavan i efikasan način spojio mladost i iskustvo, došli smo do rezultata i do ovih nemalih uspjeha. Jedna mala Zelina pokazala se u velikom stilu, pokazuje to ne samo prvenstvo, već i kup. Kada gledaš realno, ova momčad ne bi loše kotirala ni da je igrala u prvoj ligi ove jeseni, mislim da to pokazuje stanje stvari i kvalitete u Zelini.
-Hoće li klub naći zamjenu za tebe?
-U to ne sumnjam. Zelina je interesantna igračima, pogotovo onima koji se žele dokazati, koji su čvrsto na zemlji. Kvalitetan rad, odlična atmosfera, poštivanje svih dogovora, to je slika tog kluba, u kojem se zaista trude stvoriti i održati najbolje uvjete za nas igrače, koliko je god to moguće. Bitno je da ova momčad ostane na okupu, jer je izuzetna i posebna, a svakome koji odjene bijelo crveni dres poručujem da cijeni te vrijednosti, jer na taj način će ne samo doprinijeti klubu, već i u velikoj mjeri i sebi. Ostajem sa svima u kontaktu, moj odlazak definitivno ne reže duboke spone, koje su stvorene u ova četiri mjeseca. Zelina ostaje pri srcu.

 

Novosti

22.05.2024.

45 godina Radija Zelina

Sretan rođendan našem Radiju! više...

25.03.2024.

Konačno pobjeda

Gostujuća pobjeda za uspješnije proljeće više...

19.03.2024.

Prvi proljetni bod

Pličanić donio vodstvu, tu smo stali više...

19.03.2024.

Ne ide protiv Segeste

Segesta je ponovo pobijedila s četiri razlike više...

19.03.2024.

Posrtaj u Krapini

Loš proljetni start s porazom od Zagorca više...

Prijatelji kluba