NK ZELINA

Završetak sezone u istom ritmu

07.06.2015.

žpukšec 150607

Zakomplicirala se situacija u trećeligaškoj zapadnoj skupini uoči posljednjeg kola. Čak nekoliko utakmica imalo je epitet izuzetno bitnih, jer odlučivalo se o putnicima u niži rang. Zelina nije imnala te brige, ali njen suparnik Samobor jest, jer im je pobjeda bila bitna za siguran ostanak, a remi bi im ovisio o drugim rezultatima, čak i poraz ostavljao bi ih u igri. Obzirom na sve tri mogućnosti, na zelinskom travnjaku nije bilo toliko naboja, kao primjerice u Vrbovcu, gdje se direktno odlučivalo o ispadanju, jer domaćinu je spas bio samo u pobjedi i to ako Zelina uspije ostvariti pobjedu ili barem remi. No, iako je bilo 2:2, na kraju je Špansko pobijedilo i ostalo sigurnim trećeligašem. Na klimavim je nogama bio i maksimir, jer je također ovisio o ostalim konkurentima, no pobjedom u Krapini i oni su osigurali ostanak bez obzira na minus od 2 boda. Stupnik se pomirio sa sudbinom i poraz od Trnja samo je potvrdio i njihovu putovnicu u četvrtu ligu. Dakle, prvak je Dinamo 2, a novi četvrtoligaši su Vrbovec, Stupnik i Zelina. 
Iskreno, iako je postojao naboj imperativa kod gostiju, utakmica na zelinskom stadionu nije imala neki prevelik motiv, barem ne za domaću momčad, koja se već prije oprostila od natjecanja, no sudeći po prvom poluvremenu, ni Samobor nije pokazao preveliku želju za pozitivnim ishodom. Igra je bila nekonkretna, bez puno prilika, ne odveć napadačka ni agresivna. Tu i tamo zafrcala je nekakva poluprilika, no ništa što ne bi vratari eliminirali . U osmoj minuti pokušao je napsti Hrupec s jedne, a Nemec s druge strane prostora, no bez uspjeha. Dvije minute kasnije prvi udarac gostiju, Regović je pokušao kroz domaće proigrati Brujića, no pokušaj je blokiran. U 17. minuti Đurec je prodorno pojurio po desnoj strani i pokušao iskosa iznenaditi Bašića, no gostujući vratar primjereno reagira. Još jedna akcija gostiju deset minuta kasnije. Horvat i Škvorc napali su paralelkom, no ni jedan ni drugi ne uspijevaju probiti putanju prema mreži, a kod Škvorcovog udarca ispriječio se Pintar, koji je još jednom odbranio odmjeren, no preopasan šut Škvorca.
Drugo poluvrijeme bilo je konkretnije, a napadi su donijeli i efektnih rezultata. Prvo je čisti zicer promašio Ovčar u 57. minuti. S tridesetak metara zajurišao je na vrata, ostavivši igrače iza sebe. jedan na jedan krenuo je na vratara, naciljao u lijevi donji kut, no Bašić ga čita i brani krivo odabrani kut gađanja. Odmah je uslijedila kontra Samobora, dvostruki udarac ka mreži ne uspijeva, Regovićev šut Pintar eliminira. No, ne uspijeva se obraniti četiri minute kasnije, kada su gosti ostvarili konkretniji napad, zapucali, uspio je Pintar odbaciti udarac, no kratki odbijanac završava na Brujiću, koji u gužvi pred vratima uspijeva progurati u desni donji kraj mreže. Potvrda dolazi sedam minuta kasnije. Korner za goste iz desnog kuta završava na glavi Đekića, koji nakratko odbija, no Kostanjski nadskakuje domaće i preskače Pintara. nemec, koji je bio zadnji pokušao je izbaciti loptu sa same linije, no ne uspijeva i Samobor slavi siguran ostanak u ligi. Ubrzo stiže i pogodak Zeline, Zubak je plasirao u mrežu, no zaleđe sprećava domaće  u želji povratka u igru.
Ovim porazom, 24. ove sezone Zelina je zaključila svoj trećeligaški život. Pred trenerom Severom i strukom od danas već novi zadatak, priprema za novu sezonu, prva stavka naravno ekipiranje. Uskoro će biti poznato koji od igrača iz sadašnje postave ostaju u dresu zeline, a prema tome će se krenuti u rješenja za popunjavanje praznina po linijama.

Zakomplicirala se situacija u trećeligaškoj zapadnoj skupini uoči posljednjeg kola. Čak nekoliko utakmica imalo je epitet izuzetno bitnih, jer odlučivalo se o putnicima u niži rang. Zelina nije imnala te brige, ali njen suparnik Samobor jest, jer im je pobjeda bila bitna za siguran ostanak, a remi bi im ovisio o drugim rezultatima, čak i poraz ostavljao bi ih u igri. Obzirom na sve tri mogućnosti, na zelinskom travnjaku nije bilo toliko naboja, kao primjerice u Vrbovcu, gdje se direktno odlučivalo o ispadanju, jer domaćinu je spas bio samo u pobjedi i to ako Zelina uspije ostvariti pobjedu ili barem remi. No, iako je bilo 2:2, na kraju je Špansko pobijedilo i ostalo sigurnim trećeligašem. Na klimavim je nogama bio i Maksimir, jer je također ovisio o ostalim konkurentima, no pobjedom u Krapini i oni su osigurali ostanak bez obzira na minus od 2 boda. Stupnik se pomirio sa sudbinom i poraz od Trnja samo je potvrdio i njihovu putovnicu u četvrtu ligu. Dakle, prvak je Dinamo 2, a novi četvrtoligaši su Vrbovec, Stupnik i Zelina. 

Iskreno, iako je postojao naboj imperativa kod gostiju, utakmica na zelinskom stadionu nije imala neki prevelik motiv, barem ne za domaću momčad, koja se već prije oprostila od natjecanja, no sudeći po prvom poluvremenu, ni Samobor nije pokazao preveliku želju za pozitivnim ishodom. Igra je bila nekonkretna, bez puno prilika, ne odveć napadačka ni agresivna. Tu i tamo zafrcala je nekakva poluprilika, no ništa što ne bi vratari eliminirali. U osmoj minuti pokušao je napasti Hrupec s jedne, a Nemec s druge strane prostora, no bez uspjeha. Dvije minute kasnije prvi udarac gostiju, Regović je pokušao kroz domaće proigrati Brujića, no pokušaj je blokiran. U 17. minuti Đurec je prodorno pojurio po desnoj strani i pokušao iskosa iznenaditi Bašića, no gostujući vratar primjereno reagira. Još jedna akcija gostiju deset minuta kasnije. Horvat i Škvorc napali su paralelkom, no ni jedan ni drugi ne uspijevaju probiti putanju prema mreži, a kod Škvorcovog udarca ispriječio se Pintar, koji je još jednom odbranio odmjeren, no preopasan šut Škvorca.

Drugo poluvrijeme bilo je konkretnije, a napadi su donijeli i efektnih rezultata. Prvo je čisti zicer promašio Ovčar u 57. minuti. S tridesetak metara zajurišao je na vrata, ostavivši igrače iza sebe. Jedan na jedan krenuo je na vratara, naciljao u lijevi donji kut, no Bašić ga čita i brani krivo odabrani kut gađanja. Odmah je uslijedila kontra Samobora, dvostruki udarac ka mreži ne uspijeva, Regovićev šut Pintar eliminira. No, ne uspijeva se obraniti četiri minute kasnije, kada su gosti ostvarili konkretniji napad, zapucali, uspio je Pintar odbaciti udarac, no kratki odbijanac završava na Brujiću, koji u gužvi pred vratima uspijeva progurati u desni donji kraj mreže. Potvrda dolazi sedam minuta kasnije. Korner za goste iz desnog kuta završava na glavi Đekića, koji nakratko odbija, no Kostanjski nadskakuje domaće i preskače Pintara. Nemec, koji je bio zadnji pokušao je izbaciti loptu sa same linije i spasiti svog vratara, no ne uspijeva i Samobor slavi siguran ostanak u ligi. Ubrzo stiže i pogodak Zeline, Zubak je plasirao u mrežu, no zaleđe sprećava domaće  u želji povratka u igru.

Ovim porazom, dvadesetčetvrtim ove sezone Zelina je zaključila svoj trećeligaški život. Pred trenerom Severom i strukom od danas već novi zadatak, priprema za novu sezonu, prva stavka naravno ekipiranje. Uskoro će biti poznato koji od igrača iz sadašnje postave ostaju u dresu Zeline, a prema tome će se krenuti u rješenja za popunjavanje praznina po linijama.

 

Novosti

24.06.2022.

7.MNT Zelina 2022

MNT Zelina ovog se ljeta odigrava tri dana uz zasebna natjecanja mlađih pionira, prstića i limača više...

03.03.2022.

Godišnja Skupština kluba

Redovna godišnja Skupština kluba održat će se 4. ožujka 2022. u dvorani Kraluš POU više...

28.07.2021.

IN MEMORIAM Bruno Brebrić odigrao životnih devedeset

Održana komemoracija u čast velikana zelinskog nogometa Posljednji ispraćaj na gradskom groblju u Zelini više...

28.07.2021.

IN MEMORIAM

Umro Bruno Brebrić više...

13.07.2021.

USPJEŠNI NA TURNIRIMA

Podsjetnik na turnire naših kategorija... više...

Sponzori i prijatelji kluba

 

GRAD ZELINA

GRAD SV.IVAN ZELINA

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

ZELINA PLIN

ZELINSKE KOMUNALIJE

ŽUPANIJSKE CESTE ZŽ

 

TISKARA ZELINA d.d.

RADIO SVETI IVAN ZELINA

 

  

 

 ZAGORJE GRADNJA d.d.