NK ZELINA

Jedan gol za tri boda

29.03.2017.

 

Uoči zagorsko-prigorskog derbija Zelina i Gaj su bodovno bili poravnati na tablici, oba kluba na sredini, tako da izrazitog favorita nije bilo, prednost domaćeg terena i dvjestotinjak gledatelja nadoknadila je Zelina svojom kvalitetom, koja doduše nije pokazana u najvećoj mjeri, ali dovoljno da se stvori inicijativa i na terenu i u igri. Tempo je bio brz i dobar, možda previše u zraku, teško su obje momčadi spuštale igru na zemlju, no koordiniranih akcija je bilo, više na strani Zeline, koja je osim pogotka imala i tri čista i neiskorištena zicera i sva tri u kontinuiranom rafalnom napadu u samo tri minute. Prvo je Borovčak promašio iz blizine nakon odlične daljinske lopte Konjevića, koji je pokušao u slijedećem napadu, a trostruki napad zaokružio je Skupnjak ponovo neuspješno. Jedini pogodak pao je u 36. minuti kada je Posavec dobro odradio početak napada, Borovčak predao Skupnjaku koji je bio u dobroj situaciji no ipak glavom proigrava Konjevića koji s desetak metara sigurno pogađa iza vratara Škofa efikasno ispod grede. Najbolju priliku domaći su imali u 65. minuti kada je Haban fino napao s lijeva ali pogodio uz vratnicu. Gaj je bio opasan i na početku utakmice, kada je također aktivno napadao gostujuću mrežu, no obrana je bila dobro posložena, najkonkretniji je bio Hmelina. Za više je nedostajala miroća, kako kod domaćih tako i kod gostiju. Izgledalo je kao da domaći dečki pokušavaju panično, stihijski osvojiti napad i učiniti ga uspješnim, no bez konkretne suradnje. Zelinčani su pak bili brzi u kontra udarima i brzo prenosili loptu, no i njima je nedostajalo mirnoće i organizacije u završnicama napada. I oba su vratara bili na visini zadatka, tako da je do mreže uspio samo Konjević, što je povratak u Sveti Ivan Zelinu začinjen vrijednim bodovima i čvršćim šestim mjestom na tablici. 
Bio je ovo uspješan povratnički debi trenera Marijana Glavice, kojemu je jesenska utakmica s Gajem bila posljednja, a ova uzvratna prva u novom angažmanu kao šefa struke. Nakon tri gostovanja u četiri kola sada se Zelina vraća u normalni ritam, a prvi zadatak slijedi u subotu kada je novi prigorsko-zagorski derbi protiv Mladosti.

Uoči zagorsko-prigorskog derbija Zelina i Gaj su bodovno bili poravnati na tablici, oba kluba na sredini, tako da izrazitog favorita nije bilo, prednost domaćeg terena i dvjestotinjak gledatelja nadoknadila je Zelina svojom kvalitetom, koja doduše nije pokazana u najvećoj mjeri, ali dovoljno da se stvori inicijativa i na terenu i u igri.

Tempo je bio brz i dobar, možda previše u zraku, teško su obje momčadi spuštale igru na zemlju, no koordiniranih akcija je bilo, više na strani Zeline, koja je osim pogotka imala i tri čista i neiskorištena zicera i sva tri u kontinuiranom rafalnom napadu u samo tri minute. Prvo je Borovčak promašio iz blizine nakon odlične daljinske lopte Konjevića, koji je pokušao u slijedećem napadu, a trostruki napad zaokružio je Skupnjak ponovo neuspješno.

Jedini pogodak pao je u 36. minuti kada je Posavec dobro odradio početak napada, Borovčak predao Skupnjaku koji je bio u dobroj situaciji no ipak glavom proigrava Konjevića koji s desetak metara sigurno pogađa iza vratara Škofa efikasno ispod grede. Najbolju priliku domaći su imali u 65. minuti kada je Haban fino napao s lijeva ali pogodio uz vratnicu. Gaj je bio opasan i na početku utakmice, kada je također aktivno napadao gostujuću mrežu, no obrana je bila dobro posložena, najkonkretniji je bio Hmelina. Za više je nedostajala miroća, kako kod domaćih tako i kod gostiju. Izgledalo je kao da domaći dečki pokušavaju panično, stihijski osvojiti napad i učiniti ga uspješnim, no bez konkretne suradnje.

Zelinčani su pak bili brzi u kontra udarima i brzo prenosili loptu, no i njima je nedostajalo mirnoće i organizacije u završnicama napada. I oba su vratara bili na visini zadatka, tako da je do mreže uspio samo Konjević, što je povratak u Sveti Ivan Zelinu začinjen vrijednim bodovima i čvršćim šestim mjestom na tablici. 

Bio je ovo uspješan povratnički debi trenera Marijana Glavice, kojemu je jesenska utakmica s Gajem bila posljednja, a ova uzvratna prva u novom angažmanu kao šefa struke. Nakon tri gostovanja u četiri kola sada se Zelina vraća u normalni ritam, a prvi zadatak slijedi u subotu kada je novi prigorsko-zagorski derbi protiv Mladosti.

GAJ MAČE - ZELINA 0:1 (0:1)
Mače - Igralište NK Gaj. Gledatelja: 200. Sudac: Hrgović (Zagreb)
GAJ: Škof, Vojaković (80-Dumbović), Kralj, Krpanec, Trčak (46-Galić), Jurina, Vuica (46-Kuharić), Bobinec, Blagec, Hmelina, Benčić (Haban). TRENER: Vlado Milković
ZELINA: Jurić-Bare, Skupnjak (90-Zubić), Gilanj, Palčić, Eterović, Pajač, Mikulinec, Konjević, Posavec (46-Peco), Ovčar (58-Sokić), Borovčak (90-Podvorec). TRENER: Marijan Glavica
STRIJELAC: Konjević (36)

Novosti

Sponzori i prijatelji kluba

 

GRAD ZELINA

GRAD SV.IVAN ZELINA

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

ZELINA PLIN

ZELINSKE KOMUNALIJE

ŽUPANIJSKE CESTE ZŽ

 

TISKARA ZELINA d.d.

RADIO SVETI IVAN ZELINA

 

  

 

 ZAGORJE GRADNJA d.d.