NK ZELINA

Hrvatski nogometni kup: Kadeti stali u Karlovcu

03.11.2016.

 

Prva prepreka ka mogućem iznenađenju protiv rang višeg protivnika za naše je kadete bio premlak ulazak u utakmicu. Da li zbog respekta, ili same razine natjecanja do koje su došli, iako u prvenstvu nikako da zabilježe (ponekad zaslužene) bodove, teško je ustvrditi, no da znaju igrati i da se mogu nositi, pokazali su u drugom poluvremenu kada su potisnuli domaćina i daleko hrabrije napali, što je urodilo i s nekoliko prilika, ali i dva pogotka. Mada prilika je bilo i u prvom poluvremenu u kojem su domaći dominirali, diktirali ritam i uglavnom tjerali loptu na polovicu gostiju. U tri navrata pokušali su naši momci, ali bezuspješno. Drugi dio puno konkretnije, iako je započelo s pomalo dvojbenim jedanestercem za domaće u situaciji kada je vratar Posavec branio svoja vrata istrčao desno na loptu i uhvatio ju, a ispred tri crveno bijela igrača opalio je domaći igrač lažni pad, što je inače korektan sudac okarakterizirao kaznenim udarcem. Samo par minuta kasnije Mačković je s lijeva odlično proigrao Škrleca, koji smanjuje rezultat, a i u drugoj situaciji u napadu se najbolje snašao Mačković koji je izigrao domaću obranu i zakucao za konačnih 5:2. 
Tako Karlovac 1919 odlazi u osminu finala, a zelinskim kadetima ostaje satisfakcija da su u svom prvom nastupu u Hrvatskom kupu ipak došli daleko, iako im sezona nije posuta ružama. No, kao i protiv Gorice i u ovoj utakmici kompletni i bez pritiska igrali su bolje no u prvenstvu, a da su odlučnije ušli u utakmicu ne bi sigurno u prvih pola sata dopustili uvjerljivih i teško nadoknadivih 3:0, koliko je inkasirao Karlovac u razdoblju svoje bolje igre.

Prva prepreka ka mogućem iznenađenju protiv rang višeg protivnika za naše je kadete bio premlak ulazak u utakmicu. Da li zbog respekta, ili same razine natjecanja do koje su došli, iako u prvenstvu nikako da zabilježe (ponekad zaslužene) bodove, teško je ustvrditi, no da znaju igrati i da se mogu nositi, pokazali su u drugom poluvremenu kada su potisnuli domaćina i daleko hrabrije napali, što je urodilo i s nekoliko prilika, ali i dva pogotka.

Mada prilika je bilo i u prvom poluvremenu u kojem su domaći dominirali, diktirali ritam i uglavnom tjerali loptu na polovicu gostiju.

U tri navrata pokušali su naši momci, ali bezuspješno.

Drugi dio puno konkretnije, iako je započelo s pomalo dvojbenim jedanestercem za domaće u situaciji kada je vratar Posavec branio svoja vrata istrčao desno na loptu i uhvatio ju, a ispred tri crveno bijela igrača opalio je domaći igrač lažni pad, što je inače korektan sudac okarakterizirao kaznenim udarcem.

 

Samo par minuta kasnije Mačković je s lijeva odlično proigrao Škrleca, koji smanjuje rezultat, a i u drugoj situaciji u napadu se najbolje snašao Mačković koji je izigrao domaću obranu i zakucao za konačnih 5:2. 

Tako Karlovac 1919 odlazi u osminu finala, a zelinskim kadetima ostaje satisfakcija da su u svom prvom nastupu u Hrvatskom kupu ipak došli daleko, iako im sezona nije posuta ružama.

No, kao i protiv Gorice i u ovoj utakmici kompletni i bez pritiska igrali su bolje no u prvenstvu, a da su odlučnije ušli u utakmicu ne bi sigurno u prvih pola sata dopustili uvjerljivih i teško nadoknadivih 3:0, koliko je inkasirao Karlovac u razdoblju svoje bolje igre.

 

 

KARLOVAC 1919 - ZELINA 5:2 (3:0)
Karlovac - Gradski stadion,  teren 2. Gledatelja: 50. Sudac: Tino Krečak (V.Gortica).  Pomoćnici: Čužić, Marić
KARLOVAC 1919: Kapučija (41-Zorkić), Jurković (41-Baić), Šako, Jakovac, Mamić, Ljevar (51-Mance), Tonković (58-Rožić), Šprajcer, Popovački, Horvatin, Macut (41-Salopek). Trener: Goran Božić
ZELINA: Posavec (62-Delač), Kamenarić, Gegač, Litvić, Svornik, Papak, Rinkovec (41-Majcug), Batarilo (68-Grubeša), Pukšec (62-Kelić), Škrlec, Mačković. Trener: Mehmed Alibašić
STRIJELCI: 1:0 - Ljevar (4), 2:0 - Horvatin (14), 3:0 - Šako (30), 4:0 - Šprajcer (51-11M), 4:1 - Škrlec (56), 5:1 - Popovački (60), 5:2 - Mačković (67)

 

Novosti

24.06.2022.

7.MNT Zelina 2022

MNT Zelina ovog se ljeta odigrava tri dana uz zasebna natjecanja mlađih pionira, prstića i limača više...

03.03.2022.

Godišnja Skupština kluba

Redovna godišnja Skupština kluba održat će se 4. ožujka 2022. u dvorani Kraluš POU više...

28.07.2021.

IN MEMORIAM Bruno Brebrić odigrao životnih devedeset

Održana komemoracija u čast velikana zelinskog nogometa Posljednji ispraćaj na gradskom groblju u Zelini više...

28.07.2021.

IN MEMORIAM

Umro Bruno Brebrić više...

13.07.2021.

USPJEŠNI NA TURNIRIMA

Podsjetnik na turnire naših kategorija... više...

Sponzori i prijatelji kluba

 

GRAD ZELINA

GRAD SV.IVAN ZELINA

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

ZELINA PLIN

ZELINSKE KOMUNALIJE

ŽUPANIJSKE CESTE ZŽ

 

TISKARA ZELINA d.d.

RADIO SVETI IVAN ZELINA

 

  

 

 ZAGORJE GRADNJA d.d.