NK ZELINA

Gorica zadovoljna nulom

21.10.2012.

Vratari su očuvali svoju mrežu, napadači se nisu iskazali efikasnima, obrane su djelovale sigurno, pogodaka nije bilo, pa su Zelina i Gorica uknjižile svaka po bod, a mogli su i jedni i drugi biti učinkovitiji. Pogotovo domaći, koji su ponovo propustili priliku da pogotkom preusmjere susret na svoju stranu. Ovako su gosti stadion napustili zadovoljni, jer protiv inače jake Zeline osvojili su važan bod i zaustavili negativnu rezultatsku seriju.
Prvo poluvrijeme donijelo je po nekoliko prilika na svakoj strani, sve izvan okvira ili u rukama sigurnih vratara, a Kranjčec i Koprić bili su suvereni u svom zadatku. Obostrano čvrsta igra uspijevala je povezati nekoliko dobrih akcija, no obranbene linije zaustavljale su te napade, što nisu oni, spašavali su vratari.
U susret bolje su ušli bijeli i njima pripada prvih deset minuta, dok se domaći nisu trgnuli i zaigrali čvršće. Već u trećoj minuti napadnuta su domaća vrata. Gorica je napala po desnoj strani, Crnov i Abramović dobro su prošli kroz domaći teritorij, no završni je udarac završio podalje od vratiju. Još jednom u tih desetak minuta zaprijetili su nakon slobodnjaka Crnova s desna, lopta upućena petroviću lijepo sjeda, no fini udarac završava u rukama domaćeg vratara.
U desetoj minuti prvi puta su konkretniji Bijelo crveni u akciji koju započinje melnjak, nastavlja Kiš, a završava Fuček - kornerom, iz kojeg jedanaestica lijepim prizemnim udarcem loptu dovodi pred vrata na Brlečića, koji ju ne uspijeva dobro zaloviti za konkretniju završnicu. Tri minute kasnije gosti u kontri, pokušava Abramović, no iznudio je samo korner, iz kojeg je opet bio nesiguran, tak za drugi korner iz suprotnog kuta, u čemu isto čini i Crnov, čiji korner ponovo nije bio opasan za Kranjčeca.  Na drugoj strani agilni i prodorni Šimek je srušen na desnoj strani koji metar od prostora, slobodnjak Kiša ne nalazi adekvatni prolog prema vratima. Sedmica Zeline i tri minute kasnije neodlučan na desnoj strani nakon dobrog ubačaja Melnjaka s lijevog boka kaznenog prostora.  Gosti se ponovo javljaju nakon pola sata igre, težak pokušava daljincem iznenaditi Kranju, no lopta završava u njegovim sigurnim rukama.  Pred kraj prvog dijela u dobru priliku ulazi i Krezo, no ništa mui ne uspijeva pred vratima Koprića, pa pokušava i Mesec, koji tuče previsoko.
Drugo poluvrijeme započinju iste postave. Već nakon startnog zvižduka gosti pokušavaju iznenaditi brzim napadom preko Bajte i Abramovića, no ni ovoga puta ne prolaze sigurnog Kranjčeca. Josipa Krezu mreža već dobrano iritira, jer u nekoliko posljednjih utakmica uz nekoliko uspješnih asistencija, sam ne uspijeva nikako progurati loptu iza linije vratiju, bio je u takvim situacijama i na ovom susretu, prvo u 53. minuti kada se našao u prigodi pred Koprićevim prostorom, potom i sedam minuta kasnije. Kiš je uspješno oduzeo loptu na sredini terena, predaje ju Fučeku, gdje konačno napad Zeline ide i po lijevoj strani, a pred samim vratima Mesec i Krezo ne reagiraju na ponuđenu priliku, a pri tom devetka Zeline dobiva i udarac, koji ponovo zaustavlja igru. Tako je bilo tijekom čitave utakmice, česti prekidi, ozljede i faulovi, čime je i arbitar dosta rascjepkao igru, a u jednom dijelu susreta navukao negodovanje u obje momčadi i navijača. Ulazak Brekala umjesto izudaranog Kreze nije donio dovoljno svježine niti konkretnosti, kao ni kasniji ulazak Trojaka, koji se nakon bolesti vratio u igru. Pokušaji domaćih da dođu do pogotka bio je indentičan gostujućoj istoj namjeri, bez uspjeha. Do kraja pogrešku domaće veze pokušava kapitalizirati Crnov, no njegov udarac bio je previsok, a ne uspijeva ni požrtvovni Grgec iz bliže pozicije.

ZELINA - GORICA 0:0
SV.IVAN ZELINA - Gradski stadion. Gledatelja: 400.Sudac: Ivan Kumpar (St.Toplice). Pomoćni: Skender, Radić. Četvrti: Knez. Delegat: Skledar. Kontrolor: Grgić
ZELINA: Kranjčec, Mladiček, Kotarski, Šimek, Melnjak, Kiš (od 77. Trojak), Mesec, Brlečić, Grgec, Krezo (od 66. Brekalo), Fuček. TRENER: Dražen Biškup
GORICA: Koprić, Sabljak, Torbarina, Jančetić, Petrović, Bajto, Milanović, Težak (od 56. Grgurović), Ščrbec (od 79. Jankulica), Crnov 6, Abramović (od 90. Panadić). TRENER: Damir Milinović
IGRAČ UTAKMICE: Ivan Mladiček

 

 

Novosti

28.11.2023.

Nogovikend: Golijade

Slavili seniori, potom i juniori, na ligama tintilinići, prstići i limači više...

28.11.2023.

Nogovikend: Uvjerljivi kadeti

Seniori pretrpjeli poraz, juniori i kadeti slavili protiv Vrbovca više...

16.10.2023.

Pobjeda protiv Tondacha

u 10. kolu sezone Zelina nagradila svoju igru uvjerljivom pobjedom više...

26.09.2023.

Nogovikend: Konačno uvjerljivi

Seniori pobjedom nastavili pozitivni niz, juniori uvjerljivo protiv Prigorja više...

14.09.2023.

Ziceri bez golova

Zelina nije iskoristila prilike i osvojila bod protiv Lukavca više...

Prijatelji kluba